Saturday 13 December 2008

Alværn Brygge, Nesodden

Her er kanskje det mest naturlige å gå i vannet på nordsiden av "havna" og dykke nordover. Her ligger det flytebrygger for badende som gjør det lettvint å komme opp og ned av vannet. Vi har snorklet et par ganger på nordsida her, og da vi omsider kom oss uti med flasker på valgte vi å sette kursen sørover for variasjonens skyld. Og da ble det slik:

Ihopp ytterst på brygga, overflatesvømming tvers over bukta til den bratte skråningen på sørsida og nedstigning der. Hvis man, som vi, dykker langs skråningen her er det lett å orientere seg. Mye stor stein, kanskje ikke det livligste stedet i Oslofjorden, men ikke så verst, iallfall så vi hummer, flyndre og den minste rognkallen vi har støtt på noen gang. Her er det selvfølgelig båttrafikk, så vi gjorde oppstigning klint inn mot skråningen. Vassende ilandstigning blant store glatte steiner innerst i havna.

Adkomst: Fra RV157 på vestsida av Nesodden tar Alværnveien av ned mot sjøen. Det er skiltet Alværn brygge. Bra med parkeringsplasser (det blir fullt i badesesongen, men ellers er det masse plass). Luftfylling og slikt kan gjøres hos Prodykk på Svestad Brygge.

Kart med et ruteforslag fra E6 (i stedet for RV156 langs østsiden av Nesodden kan man også ta RV157 langs vestsiden, særlig hvis man skal innom Prodykk og fylle luft, men 156 er litt mer behagelig å kjøre).

No comments:

Post a Comment